Developmental Sprint®
In vier weken tijd, in de praktijk, persoonlijke groei versnellen
Klaar om het anders te doen?
Herken jij het volgende? Je hebt een voornemen, een ambitie, iets nieuws dat je graag wilt. Je wilt al langere tijd iets veranderen.
Beter je eigen grenzen aangeven, beter luisteren naar anderen, minder oordelen, meer waarderen wat er wel is. Beter leren vragen stellen, presenteren of de juiste prioriteiten stellen. Minder alcohol drinken, afvallen en meer gaan sporten. Minder op je telefoon scrollen, meer tijd voor vrienden en familie. Of dat ene project nu eindelijk starten.
Maar om een of andere reden doe je het niet. Je stelt het uit. Je gaat het niet aan. Iets houd je tegen. Dat komt omdat we diepgewortelde aannames hebben die verandering in de weg staan. Je ene voet staat op het gaspedaal, maar je andere voet trapt op de rem. Je wilt wel, maar komt niet vooruit.
Deze tijd vraagt om een andere manier van leren en ontwikkelen op je werk. Om een aanpak die niet alleen gericht is op ontwikkeling van kennis en vaardigheden, maar ook de onderstroom meeneemt. 40 jaar Harvard onderzoek naar hoe mensen leren en ontwikkelen op hun werk laat zien het hoe het anders kan. Beter, leuker en met meer resultaat.
Ontwikkeling van de onderstroom
Vergroot het vermogen om snel nieuwe dingen te leren in de praktijk
Ontwikkeling van mensen kan anders. Een Developmental Sprint® helpt mensen op alle niveaus om snel grip te krijgen op hun verbeteringsdoelen. Deelnemers vergroten hun vermogen om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen, krijgen diepe inzichten in zelfbeperkende patronen en leren deze te overwinnen.
Anders dan bij trainingen, passen mensen bij een Developmental Sprint® wat ze leren direct in hun eigen werkcontext toe. Ze krijgen zichtbaarheid op en verantwoording voor elkaars verbeterdoelen en er ontstaan nieuwe samenwerkingsverbanden.
Een Developmental Sprint® versterkt de connectie met collega’s, het team en de organisatie.
De aanpak gaat verder dan het aanleren van kennis of vaardigheden. We nemen de ontwikkeling van de onderstroom als uitgangspunt. Met de onderstroom bedoelen we het geheel van normen, waarden, overtuigingen, eigenschappen en drijfveren die gedrag beïnvloeden. Wij brengen die onderstroom boven water. Daarbij gaan we diep, zodat er op een wezenlijk niveau samenwerking en verbinding ontstaat, zodat oplossingen meer gedragen worden en beklijven.
Immunity to Change®
De aanpak is volledig gebaseerd op de Immunity to Change® -methodologie. Deze methode is op basis van onderzoek ontwikkeld door Harvard professoren Dr. Robert Kegan & Dr. Lisa Lahey. Gebaseerd op ontwikkelingsonderzoek voor volwassenen, is Immunity to Change® "een manier om mensen te helpen een soort mentale röntgenfoto te maken", zegt Kegan.
Het Immunity to Change® framework is een unieke manier om de onderliggende gedachten die verandering in de weg staan bloot te leggen en aan te pakken. Het doel is om individuen, teams en organisaties te helpen de verborgen interne barrières die persoonlijke en professionele groei of verandering in de weg staan te begrijpen en te overwinnen. Snel, simpel en met diepgang.
- Bewezen en gepatenteerde methode
- Direct grip op je verbeterdoelen
- Meer verbinding in het team
Onze aanpak
Mensen hebben vaak diepgewortelde aannames die verandering in de weg staan, zelfs als ze echt willen veranderen
Door deze aannames expliciet te maken en hun geldigheid te testen, kunnen individuen en organisaties die verborgen obstakels identificeren en overwinnen. Dit bereik je op de volgende, gestructureerde manier.
- Het proces begint met het identificeren van een specifiek persoonlijk verbeterdoel. Eventueel in de context van een team- of organisatieontwikkeling doel
- Vervolgens maken individuen of teams een lijst van de huidige gedragingen en acties die ze doen, of niet doen, om het gewenste doel te bereiken Dan kijk je naar de onderliggende, vaak onbewuste connecties die in strijd zijn met de gewenste verandering. Dit zijn de hoofdoorzaken van weerstand tegen verandering. Door deze onderliggende aannames te benoemen en met anderen te delen komen ze aan de oppervlakte en worden ze bewust
- Het is de vraag of de aannames wel echt kloppen. Vaak zijn ze in het verleden, in een andere context en op een ander moment voor waar aangenomen en dienen ze je nu niet meer. In het hier en nu gelden ze helemaal niet. Je komt daarachter door in de praktijk je aannames te testen
- Dat doe je door experimenten in het werk toe te passen. Wat gebeurt er als je ‘nee’ zegt tegen een collega? Wat gebeurt er als je je tarief verhoogt? Wat gebeurt er als je niet reageert op mails? Wat gebeurt er als je tegen een klant uitspreekt dat je de samenwerking lastig vindt? Etc.
- Dit soort experimenten dagen je uit en geven nieuwe inzichten en helpen in de richting van de gewenste verandering
- Door met anderen te reflecteren op de resultaten van jouw experimenten en je acties aan te passen, veranderen je aannames en gedrag ook. Stap-voor-stap ben je voortdurend aan het leren en aanpassen. Je doorbreekt zo je immuniteit tegen verandering
De Sprint® methode heeft al bij duizenden mensen en honderden organisaties zijn nut bewezen
Onze Programma's
Meaningful Growth
Permanent bouwen aan een organisatiecultuur van betekenisvol ontwikkelen
Neem contact met ons op!
Vul het formulier in om contact met ons op te nemen. We staan voor je klaar, laten we beginnen!
Kantoor | Huis Leyduin
2e Leijweg 1, Vogelenzang, Nederland
Telefoon
088 - 877 88 33